Mai multe ţări europene, printre care Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor de infectare cu subvarianta BA.2, a declarat Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.


În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne optimist, informează AFP, preluată de Agerpres.

În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei.

„Ţările în care observăm o creştere importantă sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a spus Kluge. „Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la «prea mult» la «insuficient»”, a estimat oficialul ONU.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie.

În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese.

 

 

Alergologia