Echipe medicale mixte ale Asociaţiei Dăruieşte Aripi, din care fac parte medici şi asistente de la Spitalul Judeţean Constanţa, au făcut 160 de vizite la domiciliul copiilor cu boli grave, în primele 6 luni ale anului.


În prima jumătate a acestui an, 101 copii înscrişi în proiectul „Circuitul Încrederii şi Speranţei – tratamente la domiciliul copiilor bolnavi de cancer” au beneficiat de vizite la domiciliu, în cadrul cărora au fost monitorizaţi, li s-au recoltat analize sau li s-au administrat tratamente care pot fi făcute în afara spitalului, se arată într-un comunicat.

Au fost recoltate 656 de analize, iar echipele Dăruieşte Aripi au parcurs 10.305 kilometri pentru vizitele la domiciliu.

„Aceşti peste 10.000 km parcurşi de echipele noastre sunt tot atâţia pe care copiii cu cancer şi boli grave din zona de sud-est a României nu au mai fost nevoiţi să-i facă până la spital. Aproape jumătate dintre analizele pentru care ei ar trebui să se prezinte în ambulatoriu se pot recolta şi acasă, iar copiii pot petrece timpul în mijlocul familiei, în locul în care se simt confortabil, fără a acumula stresul pe care îl presupune prezentarea la spital”, a spus Alina Pătrăhău, preşedinte şi fondator al Asociaţiei Dăruieşte Aripi.

Bugetul alocat pentru derularea proiectului în primele 6 luni ale acestui an a fost de 40.000 de euro, sumă asigurată din donaţii corporative şi individuale. Costul mediu al unei vizite la domiciliu este de 700 de lei, sumă acoperită integral de asociaţie.

Din proiect fac parte copii cu cancer şi boli grave din Dobrogea şi din zonele învecinate. Numărul vizitelor la domiciliu a crescut de la 170 pe an în 2018, când a fost demarat proiectul, la 314 în 2020.

 

Oncolog