Cu peste 20 de ani de experienţă de management în sectorul farmaceutic, Dominika Kovacs se alătură echipei Takeda din România după ce anterior a ocupat aceeaşi poziţie în Portugalia pentru un an.

Înainte de numirea în poziţia de lider al companiei Takeda România, Dominika a fost VP and Head of R&D Transformation Office, unde a fost responsabilă de reorganizarea departamentului de cercetare &dezvoltare (R&D). De-a lungul parcursului său profesional, Dominika a mai lucrat în America de Nord, Asia şi Europa pentru companii farmaceutice precum GSK, Novartis Vaccines, Amgen şi Johnson&Johnson. Ea a ocupat diferite poziţii, de la Head of Global Technical Development Franchise la Director of Business Performance sau Director of Research Operations, având o concentrare deosebită şi o pasiune continuă pentru domeniul R&D în sectorul farmaceutic.

„Sunt încântată să preiau acest nou rol în România într-un moment în care activitatea companiei Takeda în România este în dezvoltare. În acest context, obiectivul meu este acela de a duce mai departe istoria remarcabilă a companiei Takeda şi de a dezvolta organizaţia pentru a contribui decisiv la îmbunătăţirea stării de sănătate a pacienţilor din România. Dorinţa noastră este să fim un partener activ pe termen lung pentru toţi cei care sunt parte a sistemului de sănătate (ex. autorităţi publice, asociaţii de pacienţi, comunitatea medicală, lumea academică etc.) şi să facem disponibile către pacienţii din România terapiile noastre invatoare şi personalizate de ultimă generaţie care salvează vieţi şi îmbunătăţesc calitatea vieţii”, declară Dominika Kovacs.

Dominika preia funcţia de Country Head din România în contextul în care compania japoneză a finalizat la sfârşitul anului trecut achiziţia companiei farmaceutice irlandeze Shire. Cu o experienţă extinsă în integrarea de portofolii şi având în vedere că prezenţa sa în executivul Novartis Vaccines a coincis cu achiziţia diviziei de către GlaxoSmithKline, Dominika a avut un rol major în asigurarea continuităţii activelor din portofoliu în timpul procesului de integrare.

Takeda este o companie bio-farmaceutică globală centrată pe pacient, axată pe R&D, care se bazează pe o istorie de peste 235 de ani.