Medicul epidemiolog Andreea Anamaria Moldovan, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov, a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. Dr. Moldovan este primul secretar de stat numit de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.


Monitorul Oficial a publicat deja Decizia pentru numirea Andreei – Anamaria Moldovan în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii. În acelaşi timp, Nicolae Dragoş Garofil a fost eliberat din calitatea de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Dr. Andreea Moldovan, în vârstă de 47 de ani, a absolvit Medicina la Braşov, în 1998, iar, în anul 2009, a devenit Bursieră de Excelenţă a Societăţii Internaţionale de Boli Infecţioase.

Întoarsă în ţară în urmă cu zece ani, după un stagiu de trei ani în Elveţia, dr. Andreea Moldovan a coordonat Compartimentul de prevenire şi control al infecţiilor nosocomiale din cadrul Spitalului „Sf. Constantin” din Braşov, spital premiat, în anul 2013, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii cu „Premiul de Excelenţă în Igiena Intraspitalicească”. Mai apoi, a preluat funcţia de director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Braşov.

Andreea Moldovan este primul medic din Braşov care s-a vaccinat împotriva COVID.

„Am aşteptat acest moment de când a început pandemia în România, din luna martie. Consider că este un moment istoric, poate pare un cuvânt mare, dar nu este suficient pentru a exprima ceea ce simt. Sunt conştientă că suntem toţi vulnerabili în faţa bolii, am văzut, din păcate, multe forme severe de boală sau forme cu sfârşit letal pe care nu am reuşit să le întoarcem din drum, din păcate. Îmi e teamă nu neapărat pentru mine, ci pentru cei din jur, astfel încât consider că sunt datoare să mă protejez pe mine ca să-i protejez şi pe ceilalţi”, a declarant dr. Moldovan.

 

ORL