Asigurarea accesului la testare şi întărirea rolului medicilor de familie în privinţa vaccinării populaţiei ar fi două dintre soluţiile care ar putea contribui la depăşirea situaţiei actuale din România, a declarat dr. Heather Papowitz, expert în managementul situaţiilor de criză, de la Biroul OMS Europa.


Expertul a subliniat, într-o declaraţie de presă la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 de la Sala Sporturilor din Braşov, că, împreună au autorităţile braşovene, au fost discutate atât provocările, cât şi soluţiile, una dintre acestea fiind asigurarea accesului la testare cât mai din timp, informează Agerpres.

„Testarea din timp este extrem de importantă, este important să fii introdus în sistem cât mai devreme dacă este nevoie”, a spus dr. Papowitz.

Totodată, expertul OMS a arătat că trebuie întărit rolul medicilor de familie şi trebuie ca acestora să li se ofere instrumentele şi resursele necesare pentru a se implica în testare şi vaccinare.

În urma vizitei pe care a efectuat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, expertul a arătat că autorităţile trebuie să se asigure că există personal suficient şi toate dotările, materiale şi medicale.

Delegaţia OMS  - formată din dr. Heather Papowitz, dr. Brett Craig, expert în vaccinare, dr. Cassandra Butu, director interimar al Biroului OMS România şi Andreea Popescu, ofiţer naţional la Biroul OMS România - mai are prevăzute, în cadrul vizitei din judeţul Braşov, deplasări la Spitalul Municipal Săcele şi în comuna Apaţa, ambele locuri fiind alese ca fiind zone defavorizate din judeţ, în contextul în care experţii caută soluţii pentru procentul relativ scăzut de vaccinare din mediul rural românesc.

Sursă foto: Facebook Instituţia Prefectului Judeţul Braşov

 

Psihiatru (2)