Dr. Wargha Enayati şi Mihai Marcu, doi lideri pe piaţa de servicii private de sănătate din România, au participat la o dezbatere despre sănătate şi religie. Evenimentul a fost primul din seria „Serile Enayati Medical City”.


Dezbaterea „Religia în faţa bolii”, care a avut loc joi, 13 octombrie, la Enayati Medical City, primul oraş medical din România, a marcat şi lansarea Expoziţiei de Biblii Vechi, o colecţie personală ce îi aparţine lui Mihai Marcu, CEO MedLife.

Expoziţia este deschisă publicului larg până la 30 noiembrie, la sediul Enayati Medical City.

„Eu mereu am tânjit spre colaborare cu toţi concurenţii mei, şi cred că am reuşit, cu majoritatea. (...) Chiar dacă sunt unele neînţelegeri, nişte suspiciuni, unul faţă de celălalt, eu încerc să scot toate aceste suspiciuni, să găsesc numitorul comun şi să lucrăm împreună pentru îmbunătăţirea lumii”, a declarat, pentru Viaţa Medicală, dr. Wargha Enayati, fondatorul reţelei private Regina Maria şi al Enayati Medical City.

wargha_enayati_mihai_marcu_sever_voinescu_teodor_baconschi

Dr. Wargha Enayati a precizat că această colaborare poate fi un exemplu pentru alţi concurenţi, dar mai ales pentru medici.

„Pe partea de comunicare, medicii au un handicap – le este foarte greu să colaboreze cu alţi medici, din cauza orgoliului, din cauza lipsei aptitudinilor de comunicare, pentru că sau se simt superior cu interlocutorul lor, sau inferior. Nu există această relaţie de egalitate. Şi atunci este responsabilitatea noastră măcar să încercăm (...)”, a explicat medicul.

Şi Mihai Marcu a subliniat faptul că această colaborare este importantă ca şi semnal, evenimentul de joi seara fiind, potrivit lui, un plan comun.

„A fost un plan comun a lui Wargha şi al meu, de a organiza ceva împreună, de normalitate, ca doi oameni care sunt în aceeaşi branşă, doi antreprenori, doi oameni care fac spitale în România, să se afle unul lângă altul. (...) În momentul în care vedeţi doi antreprenori care au competiţionat cu două companii mari pe piaţă, unul lângă altul la masă, cred că asta vă poate spune de la sine”, a menţionat acesta.

Religia şi ştiinţa au, de fapt, aceeaşi origine, de aceea trebuie combinate, este mesajul transmis, în cadrul dezbaterii, de dr. Wargha Enayati, pentru că „una fără cealaltă nu merg, amândouă fiind divine”.

„Partea de spiritualitate lipseşte în medicină. (...) Medicii cresc needucaţi, ar trebui să primească de la începutul carierei lor o educaţie spirituală (...) tu dacă vii în contact cu suferinţa, în contact cu boala, nepregătit, tragi nişte concluzii ciudate. Noi, medicii, trebuie să fim mult mai conştienţi în toate acţiunile noastre, şi în relaţia aceasta dintre pacient şi medic”, a spus fondatorul Enayati Medical City.
 

Dorina Novac




Medic