Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat marţi că recrutează voluntari pentru a sprijini activitatea de supraveghere epidemiologică, inclusiv cea din punctele de frontieră, Bihorul având cele mai multe asemenea puncte de trecere.


„Avem nevoie de voluntari pentru anchetele epidemiologice, pentru vamă. Ştiţi că Bihorul are cele mai multe puncte de trecere a frontierei, am avea nevoie de oameni în Valea lui Mihai, în Săcuieni, în Borş I şi Borş II, la tren în Episcopia. Sunt oameni din DSP, dar nu sunt suficienţi. Numai în ultimele 24 de ore s-au făcut peste 800 de decizii de carantinare. Vă daţi seama, în 24 de ore, am avut 800 de persoane cărora a trebuit să le scriem deciziile de carantinare. Veneau din ţările cu risc. Munca este foarte, foarte mare”, a declarat marţi, pentru Agerpres, directorul DSP, dr. Daniela Rahotă.

Directorul DSP Bihor a precizat că, de două săptămâni, instituţia beneficiază de ajutorul a 50 de studenţi de la medicină şi câţiva de la informatică, pentru introducerea de date, însă activitatea e solicitantă şi este nevoie de un număr crescut de voluntari.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DSP Bihor, instituţia recrutează pe bază de voluntariat: studenţi din cadrul facultăţii de medicină, studenţi din cadrul facultăţii de informatică, medici - toate specialităţile, asistenţi medicali - toate specialităţile, alte categorii profesionale, în scopul sprijinirii activităţilor specifice Compartimentului Supraveghere Epidemiologică şi Controlul Bolilor Transmisibile, pe perioada stării de alertă.

Activitatea de voluntariat se va desfăşura în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România.

Anunţurile de recrutare, care conţin detalii privind condiţiile şi modalităţile de înscriere, au fost publicate pe site-ul DSP Bihor (www.dspbihor.gov.ro) din data de 9 noiembrie, în scopul implementării măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic la nivelul judeţului Bihor.