Vaccinul Pfizer adaptat noilor tulpini de coronavirus se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu un alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu cel gripal, a informat Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.


„Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal”, se arată într-un comunicat al DSPMB, preluat de Agerpres.

De vaccin pot beneficia adulţii şi adolescenţii cu vârsta minimă de 12 ani. Serul poate fi administrat la cel puţin trei luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv la minim trei luni de la ultima doză din schema primară de vaccinare sau la minim trei luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).

„La nivelul Municipiului Bucureşti vaccinarea cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele de sănătate şi în centrele de vaccinare COVID-19 din cadrul unităţilor sanitare”, se arată în comunicat.

Imunizarea cu vaccinul adaptat noilor tulpini de coronavirus se face la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Institutul de Pneumofitiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Alergologia