Atunci când vorbim despre seniori, nevoia familiei de a-i şti în siguranţă trece de multe ori graniţele, investiţia în sistemul medical internaţional fiind considerată soluţia pentru a şti că cei dragi sunt pe mâini bune. Totuşi, de aproape un an, persoanele în vârstă se pot bucura de servicii medicale comparabile cu cele mai înalte standarde europene, chiar la noi în ţară. Enayati Medical City, primul oraş medical din România, pune la dispoziţia grupei de vârstă vulnerabile singurul centru complet de îngrijire şi tratament pentru vârstnici din România.


Lipsa de încredere a pacienţilor în sistemul sanitar românesc a determinat, de-a lungul timpului, fenomenul numit turism medical. Cu toate că un sondaj IMAS realizat la începutul anului 2020 arăta că 70% dintre respondenţi se încred în personalul medical autohton, calitatea serviciilor şi infrastructurii medicale a contribuit la decizia multor români de a se trata în străinătate. Ţări precum Austria, Germania, Turcia, Israel, Bulgaria sau Ungaria se numără printre principalele destinaţii medicale preferate de pacienţi.


Spitalul de Recuperare şi Geriatrie din Enayati Medical City

Centrul pentru seniori din Enayati Medical City aduce pe piaţa europeană un concept inovator, oferind sub acelaşi acoperiş spital de recuperare şi geriatrie, centru rezidenţial premium, ambulatoriu de specialitate, spaţii de wellness sau zone de activităţi. La baza acestui proiect stă dorinţa de a oferi persoanelor în etate grija şi îngrijirea de care au nevoie, fie că vorbim despre recuperare în urma unei afecţiuni sau operaţii, îngrijiri paliative sau tratamentul bolilor neurodegenerative. Astfel, cei care trec pragul centrului vor avea parte de un plan de îngrijire şi dietă personalizate, camere potrivite nevoilor individuale şi dotări moderne, aspecte ce contribuie la calitatea vieţii seniorilor.

Unitatea medicală pune la dispoziţie atât servicii ambulatorii în cadrul policlinicii de recuperare şi geriatrie, cât şi spitalizare. Pacienţii găsesc sub acelaşi acoperiş toate analizele de laborator şi imagistică necesare, o gamă extinsă de consultaţii, precum şi un pachet complet de terapii, hidrokinetoterapie sau masaj terapeutic. Traseul medical devine astfel mult mai eficient, timpul de aşteptare şi drumurile suplimentare fiind reduse considerabil.

Ecosistemul ce se adresează vârstnicilor dispune de o gamă largă de facilităţi menite să redea starea de bine şi confortul acestora. Astfel, rezidenţii primului oraş destinat seniorilor beneficiază de restaurant, cafenea, magazine, farmacie, sală de conferinţe, grădini şi spaţii generoase în aer liber sau zone de socializare. Toate acestea au fost gândite în cele mai mici detalii şi amplasate în mod integrat, astfel încât orice distanţă să poată fi străbătută în doar câţiva paşi.

Dr. Wargha Enayati, medic cardiolog: „Perioada aceasta grea lasă urme adânci asupra vârstnicilor şi bolnavilor cronici care nu îşi găsesc locul în niciun spital de stat în acest moment sau în centre de îngrijire seniori. E nevoie de sprijin din partea sistemului privat pentru a degreva sistemul de stat de pacienţii cronici care nu au unde să meargă! În cadrul centrului integrat pentru vârstnici, avem Spitalul de Recuperare şi Geriatrie, cu servicii de spitalizare continuă şi de zi ce pot fi decontate şi prin CNAS, iar, alături de centrul rezidenţial pentru seniori, a fost creat astfel un ecosistem dedicat pacienţilor cronici şi vârstnicilor care să le acopere într-un mediu sigur şi profesionist absolut toate nevoile medicale şi de îngrijire”.

wargha enayati
Dr. Wargha Enayati, fondatorul Enayati Medical City


Echipă medicală de elită: un atu important în alegerea serviciilor de îngrijire

La baza tratării unei afecţiuni stă încrederea. Tocmai de aceea, echipa medicală a Spitalului de Recuperare si Geriatrie este formată din experţi în domeniul îngrijirii vârstnicilor. Specialistul în paliaţie dr. Andreea Şerban, dr. Gabriela Mihăilescu, medic primar neurolog sau doctorul în recuperare medicală Horaţiu Dinu sunt doar câteva dintre numele sonore din domeniul medical care îşi vor oferi susţinerea şi expertiza în vederea redobândirii independenţei şi demnităţii seniorilor. Respectul şi grija reprezintă fundamentul relaţiei medic-pacient, empatia şi susţinerea psihologică fiind aspecte cheie.

Toate acestea, împreună cu serviciile medicale de elită, au făcut ca centrul pentru vârstnci să fie şi alegerea multor aparţinători stabiliţi peste graniţe. Copiii ai căror părinţi sunt trataţi în cadrul centrului au deplină încredere că cei dragi sunt în siguranţă şi au parte de grija şi atenţia cuvenită.

4

D.F, aparţinător: „Mama pare mai prezentă neurologic, cu moralul mai bun şi mai veselă, la două săptămâni după internare. Starea ei neurologică pare a se îmbunătăţi puţin câte puţin. Este un proces lent de recuperare după accident, însă orice pas cât de mic de recuperare pentru noi este un pas imens. Condiţiile şi serviciile medicale la Enayati Medical City sunt excelente şi mulţumim întregii echipe medicale pentru dedicaţia, atenţia şi îngrijirea acordată mamei.”

Centrul integrat pentru varstnici este parte a primului oraş medical din România, o construcţie de 35.000 mp ce a presupus investiţia a peste 60 de milioane de euro în echipamente medicale, radioterapie, fizioterapie şi îngrijire. Spitalul de recuperare şi geriatrie dispune de 130 de paturi şi oferă pacienţilor secţii special amenajate pentru recuperare de scurtă şi lungă durată, boli neurodegenerative sau paliaţie. Centrul rezidenţial pentru vârstnici are 50 de locuri disponibile în apartamente şi camere cu design modern, ce vor îmbunătăţi calitatea vieţii seniorilor. Enayati Medical City reprezintă astfel cel mai mare proiect medical al ultimilor 30 de ani.

Mai multe detalii despre serviciile centrului pentru varstnici pot fi găsite pe www.enayatimedicalcity.ro sau pe pagina dedicată de Facebook.

enayati_medical_city_articol