Reprezentând prima investiţie privată de mari dimensiuni din sistemul medical românesc de după 1989, Enayati Medical City şi-a început activitatea în plină pandemie, în ianuarie anul trecut. Din luna mai 2021, odată cu deschiderea tuturor spitalelor şi cabinetelor medicale, a atins performanţa unei cifre de afaceri de 16,5 milioane de euro, reprezentând una dintre cele mai proeminente intrări pe piaţa serviciilor medicale din România.


Enayati Medical City, o investiţie de 65 milioane de euro, va produce la maturitate 53 milioane de euro/an şi poate trata 1.500 de pacienţi/zi. A devenit locul de muncă a peste 500 de angajaţi, se arată într-un comunicat.

Un spital integrat de oncologie operat de Monza România, cu centru de radioterapie şi medicină nucleară operate de Neolife, un spital de boli interne şi recuperare, un centru de lux pentru vârstnici, o policlinică Concierge Medical, un centru de fiziokinetoterapie operate de Enayati Group, 10 furnizori de servicii medicale integrate, farmacii, restaurant şi cafenea - toate reprezintă ecosistemul Oraşului Medical fondat de dr. Wargha Enayati.

„Chiar dacă este un new-entry pe piaţă, Enayati Medical City are potenţialul cel mai mare de creştere în rândul marilor jucători prin ineditul conceptului medical creat. Servicii medicale integrate sunt oferite sub acelaşi acoperiş de 10 furnizori diferiţi care şi-au pus laolalta expertiza, experienţa, dotările tehnologice de ultimă oră, echipele de top medicale pentru a oferi pacienţilor un mare avantaj - accesul facil şi asistat la toate serviciile medicale”, a declarat dr. Wargha Enayati.

În interiorul Oraşului Medical, pacientul beneficiază de un parcurs uşurat şi ghidat de Concierge Medical, nicio analiză nu este recomandată dacă nu este absolut necesară în contextul anamnezei pacientului, iar investigaţiile şi consulturile multidisciplinare se desfăşoară în cel mai scurt timp, corelându-se în mod holistic rezultatele obţinute.

Fie că e vorba de un pacient oncologic, un pacient vârstnic sau un pacient care îşi investighează starea de sănătate, toţi beneficiază de acelaşi parcurs în cadrul Oraşului Medical. 

Sistemul de abonamente Concierge Medical reprezintă o adevarată alternativă pe piaţa medicală din România, oferind abonaţilor acces la o reţea de servicii şi medici de top, fie în regim închis în cadrul Oraşului Medical, fie în regim deschis, în ţară şi străinătate, inclusiv pentru second opinion.

După ieşirea în 2015 din acţionariatul primului său proiect medical de anvergură, Reţeaua Privată Regina Maria, dr. Wargha Enayati, antreprenor şi medic cardiolog, a investit numai în companii din lumea medicală. Grupul de firme condus de dr. Enayati cuprinde Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, companiile de comunicare medicală MedicHub Media şi MediaMed Publicis, compania de servicii medicale şi abonamente Concierge Medical, Spitalul de boli interne şi recuperare, Centrul pentru Vârstnici care funcţionează în cadrul Enayati Medical City, precum şi platforma de recrutare MediJobs sau aplicaţia de programări Docbook. Companiile din Enayati Group vor atinge în 2022 o cifră de afaceri de 16 milioane de euro.

Mai multe detalii despre serviciile Enayati Medical City pot fi găsite pe site sau pe pagina de Facebook.



Medic