Primul Congres al Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, beneficiind de o reprezentare de elită pentru un eveniment medical: peste 2.000 de participanţi înscrişi şi peste 60 de lectori români şi străini, din ţări precum Elveţia, Germania, Mexic şi Italia.


În cadrul congresului, prezentările ştiinţifice şi workshopurile s-au desfăşurat graţie ultimelor tehnologii de comunicare, rezultatul fiind:

  • 16 sesiuni ştiinţifice, desfăşurate simultan pe 2 canale online şi în 2 săli de congres. S-au abordat subiecte din specialităţi precum: parodontologie, endodonţie, protetică dentară, chirurgie OMF, implantologie, stomatologie generală, ortondoţie, legislaţie şi malpraxis;
  • 9 workshop-uri organizate simultan de-a lungul celor 3 zile de congres, în 2 săli paralele;
  • Sesiuni de comunicări orale înregistrate, precum şi o secţiune de postere electronice;
  • Doi parteneri instituţionali – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi Colegiul Medicilor Stomatologi din România;
  • Eveniment ştiinţific creditat cu 24 de puncte EMC.

Congresul a beneficiat şi de un moment festiv, de relevanţă pentru medicina stomatologică mondială: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a oferit cea mai înaltă formă de recunoaştere ştiinţifică la nivel academic, tilul „Doctor Honoris Causa”, profesorului universitar dr. Anton Sculean, directorul Catedrei de Parodontologie a Universităţii din Berna, Elveţia, şi şeful Centrului de Cercetări Dentare al aceleiaşi universităţi.

Dr. Anton Sculean este autorul a peste 450 de lucrări ştiinţifice, a 30 de capitole din manualele de parodontologie, a susţinut peste 500 de cursuri la nivel internaţional şi în prezent deţine funcţia de redactor-şef al revistei „Periodontology 2000”, una dintre primele două reviste de stomatologie, la nivel mondial.

Prof. dr. Silviu Piţuru, preşedintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Bucureşti, a declarat: „Sunt bucuros de reuşita acestui eveniment, un adevărat tur de forţă pentru participanţi şi organizatori. Vreau să mulţumesc în mod special lectorilor şi speakerilor, cadrelor didactice de la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila», tuturor medicilor şi studenţilor şi, o menţiune specială, companiei Media Med Publicis, pentru organizarea impecabilă şi suportul logistic performant”. 

 

Farmacist