Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piaţa din România, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanţii companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros şi reprezentanţii Colegiului Naţional al Farmaciştilor.

Astfel, compania producătoare a anunţat că, în depozitele din România au fost aduse, în data de 31 martie 2020, 140122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54240 de cutii au fost deja distribuite.

În 13/14 aprilie 2020, vor fi livrate alte 77499 de cutii de Euthyrox 50 mcg şi 59315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Ministerul Sănătăţii face un apel către pacienţi pentru a nu face stocuri de medicamente şi a nu le utiliza fără acordul medicului curant.

Mai mult, Ministerul Sănătăţii mulţumeşte Colegiului Farmaciştilor din România pentru colaborare şi adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienţii cu afecţiuni tiroidiene.