Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a semnat contractul de finanţare din fonduri europene nerambursabile pentru implementarea proiectului „Eficientizarea şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite de reţeaua medicală militară prin crearea la nivel naţional a unui sistem integrat de comunicaţii, arhivare şi prelucrare a investigaţiilor medicale multimedia (MILMACS)”.


Conform unui comunicat al MApN, contractul încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene are ca beneficiar parteneriatul Ministerul Apărării, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Proiectul, în valoare de 148.000.602,50 de lei, are ca obiectiv implementarea managementului imagisticii medicale de tip multimedia la nivelul tuturor spitalelor militare, abordând toate specialităţile în vederea digitalizării proceselor medicale asociate.

Military Multimedia Archiving and Communication System (MILMACS) este o platformă de telemedicină comună la nivel naţional, bazată pe tehnologia MACS (Multimedia Archiving and Communication System), specializată pentru sistemele de imagistică medicală, dar şi pentru serviciile clinice şi de diagnostic.

Acesta este un sistem integrat de comunicaţii, arhivare şi prelucrare a investigaţiilor medicale multimedia, fiind una dintre componentele principale ale Sistemului Informatic de Telemedicină al Apărării.

 

 

Medic