Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a lansat Fondul de Necesitate pentru diminuarea presiunii asupra sistemul de sănătate şi susţinerea activităţii medicilor şi asistentelor din cele două policlinici care sprijină bolnavii cronici din categorii vulnerabile. Policlinica Socială Sala Palatului şi Policlinica Socială Baba Novac din Bucureşti sunt deschise pentru pacienţii cronici din categorii vulnerabile care au acum nevoie de sprijinul nostru pentru a degreva spitalele care luptă cu epidemia COVID-19!

Fondurile vor fi folosite la susţinerea imediată a bolnavilor din comunităţile vulnerabile şi a acelora care aglomerează camerele de gardă din spitalele de stat sau Serviciul de Ambulanţă pentru consultaţii care se pot face şi în policlinici.

În Policlinica Socială Baba Novac personalul medical va asigura pacienţilor neasiguraţi – bolnavi cronici sau în grad de risc - medicamente şi tot ce este necesar din punct de vedere medical pentru minim 2 luni, pentru a le limita cât mai mult deplasările, asigurându-se că toţi aceştia sunt izolaţi, dar într-o stare generală de sănătate stabilă.

În acelaşi timp, personalul medical de aici va asigura suport telefonic şi va dispune prezentarea lor la Policlinică numai în cazuri de urgenţă, cu alte simptomatologii decât cele respiratorii, pentru a evita apelarea nenecesară la ambulanţă, prezentări la camera de gardă sau la secţiile de consultaţii în ambulatoriu ale spitalelor de stat.

În Policlinica Sala Palatului se oferă servicii medicale generale pentru vârstnici şi toţi bolnavii cronici care au nevoie de controale periodice obligatorii, în condiţii de maximă precauţie, cu risc minim de îmbolnăvire, oferind acestor pacienţi posibilitatea de evitarea aglomeraţiei din camerele de gardă ale spitalelor de statş diminuând în mod direct presiunea pe sistemul medical de stat.

Tot aici se oferă triaj telefonic şi sfaturi medicale telefonice gratuite pentru vârstnici şi bolnavii cronici de către medicii de la Policlinica Sala Palatului pentru a limita deplasarea acestora în afara domiciliului.
 

Puteţi dona aici:

#FondDeNecesitate: RO70RZBR0000060012785673

SMS la 8844 cu text SOARTA pentru 2 Euro/lunar
 

CUM VOR FI FOLOSIŢI BANII?

•        Medicamente, analize de laborator şi consultaţii pentru bolnavii sociali neasiguraţi

•        Echipamente de protecţie pentru personalul medical din policlinici, care vor fi cei mai expuşi la virus şi care necesită înnoirea echipamentului de protecţie la fiecare interacţiune cu pacientul: halate, mănuşi sterile, măşti, ochelari de protecţie, dezinfectanţi, etc.

•        Susţinerea întregii activităţi medicale din policlinici

•        Asigurarea accesului la sfaturi medicale telefonice gratuite

Toate acestea cu scopul preluării unui numar cât mai mare de pacienţi atât direct cât şi telefonic.

„În această perioadă atât de intensă şi plină de provocări, Fundaţia noastră se străduieşte, ca întotdeauna, să fie cât mai de folos! Suntem aici, gata să ajutăm! Policlinicile noastre sunt deschise, personalul medical este pregătit! Prin toate măsurile pe care le luăm şi le vom lua în continuare ne străduim să diminuăm cât mai mult presiunea pe sistemul sanitar de stat, folosind cât mai intens întreaga noastră expertiză de aproape 10 ani în domeniul medical, venind în acest fel şi în întâmpinarea pacienţilor noştri, dar şi al altora care au nevoie de noi în aceste vremuri”, a declarat Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

  • Adresa Policlinicii Sociale Baba Novac

Str. Dristorului nr.81-88, Sector 3, Bucureşti

  • Adresa Policlinicii Sociale Sala Palatului

Str.Ion Câmpineanu nr.23, Sector 1, Bucureşti