Echipa medicală mobilă pentru refugiaţi a Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria a fost sprijinită chiar de preşedintele său, dr. Wargha Enayati. De profesie medic cardiolog, nu s-a mulţumit să asiste la activitatea colegilor, ci a oferit el însuşi consultaţii pacienţilor ucraineni.


De aproape un an, echipa mobilă acordă îngrijiri medicale de bază în centrele pentru refugiaţi din Bucureşti. În ziua de 1 martie au fost consultaţi peste 20 de pacienţi într-unul dintre centrele respective, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

Până acum, echipa a acordat 3.400 de servicii medicale refugiaţilor din Ucraina.

„Suntem binecuvântaţi că avem şansa de a-i ajuta pe aceşti oameni atât de greu încercaţi”, a spus dr. Wargha Enayati la finalul vizitei sale.

„Am fost împreună cu Cristiana Mateoiu (directorul executiv al Fundaţiei, n.r.) la un centru de refugiaţi JRC, unde o echipă de medici români şi ucraineni dau consultaţii pentru refugiaţi. Am avut un sentiment de mulţumire şi recunoştinţă maximă să văd cum încearcă medicii din Ucraina să fie de folos aici concetăţenilor lor! (...) Nu ne dăm seama de profunzimea suferinţelor lor şi de multitudinea nevoilor pe care le au până când nu suntem faţă în faţă cu realitatea”, a subliniat dr. Wargha Enayati, într-o postare pe pagina sa de Facebook.






Medic