Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria anunţă că, în parteneriat cu Drager România, a început reparaţiile aparatelor de ventilaţie mecanică defecte, din şase spitale din ţară şi le mulţumeşte tuturor celor care au donat la #FondulDeNecesitate. „Datorită vouă vom putea trece mai uşor peste această perioadă!”, este mesajul Fundaţiei.

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a anunţat, de curând, că a identificat în multe spitale de stat ventilatoare defecte, care pot fi reparate cu costuri mult mai mici decât ar presupune achiziţionarea unora noi sau aparate funcţionale care au nevoie de revizii, upgrade de softuri, etc. Ei bine, Fundaţia şi Drager România s-au apucat deja de treabă. Astfel că mai multe aparate din Sibiu, Târgovişte, Dorohoi, Botoşani, Paşcani şi Piatra Neamţ au intrat în reparaţii capitale.

„În multe spitale din ţară, situaţia devine critică, nevoile lor fiind multe şi mari, iar ajutorul nostru, al tuturor, este esenţial în lupta pentru viaţă a pacienţilor COVID-19. Această pandemie ne afectează pe toţi, iar fiecare OM salvat contează! Acesta e motto-ul nostru în tot ceea ce întreprindem şi suntem în continuare aici pentru a da o mână de ajutor celor din linia întâi”, precizează echipa Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria.

aparate_ventilatie_mecanica


Aparat de ventilaţie mecanică, donat Institutului „Matei Balş”

O altă veste bună, venită tot de la Fundaţie, este că miercuri, în doar cinci zile după ce a fost achiziţionat, a fost livrat  un aparat de ventilaţie mecanică Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”. Aparatul atât de necesar în această perioadă critică a fost deja instalat în secţia de ATI a spitalului.

aparat_ventilatie_mecanica_matei_bals_medic_asistenta_bonav

Aparatul donat Institutului „Matei Balş” este contribuţia dr. Ileana Penea (Director General Media Med Publicisis) şi a dr. Wargha Enayati (Preşedinte Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria).

„Mulţumim încă o dată pentru promptitudine, implicare şi generozitate! Rămânem în legătură cu domnul Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel pentru a putea identifica şi acoperi cât mai multe dintre nevoile acestor zile şi pentru a ne asigura că nu ne lăsăm medicii cu mâinile goale în faţa pandemiei!”, meţionează reprezentanţii Fundaţiei.

cristiana_mateoiu_adrian_streinu_cercel
Cristiana Mateoiu, directorul executiv al Fundaţiei Regina Maria, alături de Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

Cu ajutorul Fondului de Necesitate, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria identifică şi alte nevoi urgente la nivelul spitalelor de stat care apar în perioada aceasta din cauza pandemiei COVID-19 şi, astfel, acestea vor putea fi stinse, pe măsură ce fondurile vor fi strânse. Află mai multe căi prin care poţi contribui la Fondul de Necesitate: https://bit.ly/39bmWnD