Ştefan Câlţia, Sorin Ilfoveanu, Horaţiu Mălăele, Miliţa Petraşcu, Horea Paştina, Marin Gherasim, Ion Iancuţ, Gheorghe Dican, Felix Aftene, Florin Petrachi, Dumitru Macovei, Decebal Diţulescu, Ion Anghel, Dana şi Stephan Maitec, Omid Ghannadi, Bogdan Lascar, Mihai Popescu, Marie Nouvelle, Alin Gălăţescu& Aleha Toncea, Ana Andronic, Bogdana Daradici sunt doar câţiva dintre artiştii care au donat din lucrările lor sau chiar au creat câte o operă de artă unică special pentru Licitaţia caritabilă ,,O lume cu uşile deschise”, organizată de Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în cadrul Galei ,,Din inimă pentru viitor”, ediţia aniversară de 10 ani.


Evenimentul va avea loc joi, 16 septembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Flavours in The Garden - Clubul Diplomatic.

Licitaţia Caritabilă „O Lume cu Uşile Deschise” organizată în cadrul Galei ,,Din inimă pentru viitor” de anul acesta are ca obiectiv strângerea sumei necesare achiziţionării unui ecograf performant care va investiga peste 6000 de pacienţi fără venituri sau cu venituri foarte mici, oferindu-le astfel şansa la vindecare şi la o viaţă decentă.

Gala ,,Din Inimă Pentru Viitor” reprezintă evenimentul principal al anului pentru strângerea de fonduri, cu ajutorul căruia Fundaţia reuşeşte să îşi continue activitatea şi totodată, uneşte într-un cadru plăcut şi plin de emoţie lumea medicală şi de business, lansând un apel la umanitate şi implicare.

Companii de renume şi-au anunţat deja suportul devenind sponsori ai Galei. Licitaţia caritabilă „O Lume cu Uşile Deschise” va fi organizată împreună cu Casa de Licitaţii Vikart.

„De multe ori, pacienţii de la centrele Fundaţiei ne spun că, înainte de a ajunge la noi, multe uşi le-au fost închise în faţă. Multe speranţe au fost frânte, iar imposibilitatea accesării de servicii medicale sau a unui ajutor în zona educaţională a reprezentat o barieră importantă în viaţa deja complicată a acestor oameni. Pentru ei ţinem mereu deschise uşile centrelor noastre, căutăm neîncetat soluţii la problemele cu care se confruntă, ne facem timp să îi ascultăm şi să le dăm şanse la un viitor mai bun, la speranţă şi demnitate”, declară Cristiana Mateoiu, Director Executiv Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria.

În cadrul Galei, vor fi scoase la licitaţie 10 uşi, transformate de artiştii plastici în opere de artă. Aceste ,,Uşi-simbol” vor putea decora elegant o cameră, o grădină sau un foaier de birouri şi nu numai, dar, mai ales, ne vor inspira şi aminti să deschidem uşile şi inimile celor mai puţin norocoşi. Pe lângă acestea, vor mai fi scoase la licitaţie o poartă de palat indian donată de Exotique şi peste 20 de opere ale unor artişti plastici renumiţi, care au dorit să se alăture iniţiativei Fundaţiei, donând astfel timp şi talent pentru a imortaliza acest gând pur al ajutorării între semeni.

Artiştii care participă la acest demers caritabil pot fi vizualizaţi pe site-ul Fundaţiei aici, iar  operele care vor fi scoase la licitaţie vor fi disponibile pentru vizualizare şi oferte pre licitaţie începând cu 1 septembrie pe website-ul şi aplicaţia www.vikart.ro.

Licitaţia caritabilă va avea loc în seara Galei ,,Din inimă pentru viitor”, pe 16 septembrie. Evenimentul se va desfăşura în sală, dar şi online, pe aplicaţia Vikart sau pe site-ul  www.vikart.ro. Licitaţia va fi transmisă live pe site-ul şi pe aplicaţia Vikart, precum şi pe paginile de Facebook ale Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria, MedicHub Media şi Casei de Licitaţii Vikart.

„Pentru noi este o bucurie şi o onoare să fim parteneri în acest proiect minunat. Credem că aceste vremuri pe care le trăim ar trebui să scoată la iveală umanitatea din noi, să ne facă mai buni şi mai atenţi la grijile celor din jur. Am intrat cu inima deschisă în acest proiect al Fundaţiei Inovaţii Sociale Regina Maria şi suntem nerăbdători să deschidem, împreună, uşi în cadrul licitaţiei caritabile”, a declarat Luciana Stanciu, manager VIKART.

Companiile care doresc să se alăture Galei ,,Din inimă pentru viitor”, o pot face printr-un pachet de sponsorizare, iar iubitorii de artă şi fapte bune pot participa, rezervând locuri pentru seara Galei, aici.
 

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria le mulţumeşte partenerilor şi sponsorilor evenimentului:

Sponsor ROYAL: Romanian Business Consult

Sponsor PLATINUM: Unicredit Bank

Sponsori GOLD: Nepi Rockcastle, Kultho

Sponsori SILVER: UiPath, Banca Comercială Română, Sarkkrom

Sponsori BRONZE: Ariston, Agricover, Banca Transilvania, Beautik, Catena, EOS KSI, MedicHub, MediaMed, Synevo, Schneider Electric

Parteneri ORGANIZARE: Casa de Licitaţii VikArt, MedicHub, Fundaţia „Be Different”

Parteneri MEDIA: Agerpres

 

Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este un ONG care oferă de 10 ani o gamă largă de servicii medicale gratuite persoanelor fără venituri şi asigurări medicale prin cele 2 policlinici sociale din Bucureşti şi care îngrijeşte şi educă un număr de 200 de copii din familii defavorizate în cele trei centre educaţionale ale fundaţiei (Clinceni, Băneasa, Corbeanca). Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria este iniţiativa filantropică a familiei Dr. Wargha şi Mitra Enayati şi face parte din ENAYATI Group.

Casa de Licitaţii Vikart este cea mai nouă Casă de Licitaţii din România. Fondată în 2019, este deţinută de o tânără familie de colecţionari cu tradiţie şi experimentaţi galerişti de artă. Concentrându-se în mod special asupra mişcărilor estetice definitorii ale secolului trecut şi cel actual, Vikart s-a remarcat ca fiind o casă de licitaţii dinamică în promovarea şi susţinerea artei şi artiştilor contemporani. În scurt timp, Vikart a devenit destinaţia colecţionarilor naţionali şi internaţionali pentru a cumpăra şi vinde importante opere de artă plastică, design, bijuterii, ceasuri şi obiecte de colecţie.