Republica Federală Germania donează României 10 aparate de ventilaţie pulmonară de tip Trilogy Evo O2 produse de Philips GmbH Respironics şi 30 de aparate de ventilaţie pulmonară de tip Lumis 150 produse de ResMed, dispozitive medicale destinate tratamentului pacienţilor care suferă de forme medii şi grave de COVID-19, anunţă într-un comunicat de presă Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti.


Valoarea totală netă a acestor echipamente se ridică la peste 286.000 de euro, iar livrarea este aşteptată în România în cursul zilei de joi, 17 decembrie.

„În toată Europa ne luptăm cu un nou val al pandemiei. Din nou este necesară o solidaritate specială între parteneri - coloana vertebrală a Uniunii noastre Europene comune. Prin urmare, sunt foarte încântat că putem da României o mână de ajutor în lupta împotriva noului coronavirus prin această livrare de 40 de ventilatoare. Germania şi România, prin cele două guverne şi ambasade, au colaborat excelent la derularea rapidă a acestei livrări. Mesajul este clar şi precis: această pandemie ne afectează pe toţi şi va fi învinsă numai atunci când va fi învinsă de toţi. De aceea trebuie să ne ajutăm reciproc, oriunde putem”, a declarat Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Cord Meier-Klodt.

„Apreciez gestul de solidaritate al partenerilor noştri germani. Anul acesta ne-a demonstrat că solidaritatea este esenţială în lupta împotriva noului coronavirus. Europa se confruntă din nou cu o creştere rapidă a numărului de cazuri, ceea ce pune o presiune puternică asupra sistemelor de sănătate şi a personalului medical. Acest lucru nu a împiedicat însă statele membre să îşi ofere ajutorul unele altora şi să pună în comun resursele de care dispun. Este nevoie permanentă de aparatură medicală şi medicamente pentru gestionarea crizei şi mulţumesc guvernului Republicii Federale Germania pentru ajutor. Cele 40 de ventilatoare pulmonare vor ajunge în unităţile medicale care au nevoie de o suplimentare a numărului de echipamente medicale”, a declarat, la rândul său, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Dispozitivele medicale de tip Trilogy Evo O2 permit îngrijirea continuă sau intermitentă a pacienţilor şi pot fi utilizate atât pentru ventilaţia invazivă, cât şi pentru cea non-invazivă, iar cele de tip Lumis 150 sunt concepute pentru ventilaţia non-invazivă a pacienţilor care suferă de insuficienţă respiratorie acută. Ambele tipuri de aparate sunt utilizate cu succes în Germania pentru tratamentul bolnavilor de COVID-19.

Pediatru