Membrii Comisiei de Microbiologie Medicală a Ministerului Sănătăţii şi cei ai Comisiei de Microbiologie Medicală a Colegiului Medicilor din România au elaborat „Ghidul de diagnostic pentru COVID-19”.

Ghidul se bazează pe recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi include link-uri utile către documente de referinţă ale OMS şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), potrivit Societăţii Române de Microbiologie.

Membrii celor două Comisii sunt implicaţi direct în diagnosticul infecţiilor cu SARS-CoV-2, iar, în grupul consultativ, a fost inclus şi medicul Dan Otelea, şeful Laboratorului de diagnostic molecular de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş”.

„Vă propunem să îl adoptaţi cât mai curând pentru a fi trimis unităţilor sanitare implicate în diagnosticul şi tratamentul COVID-19, pentru a avea o abordare unitară la nivel naţional şi pentru a elimina controversele legate de alegerea metodelor de diagnostic”, precizează reprezentanţii Societăţii Române de Microbiologie, adresându-se personalului medical.

Puteţi consulta ghidul aici.