Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că ţara sa este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, oraş asediat în sudul Ucrainei. Clădirea a fost bombardată în urmă cu o săptămână.


„Grecia este pregătită să reconstruiască maternitatea din Mariupol, centrul minorităţii elene din Ucraina, un oraş drag nouă şi devenit simbolul barbariei războiului”, a scris premierul grec pe Twitter, informează AFP şi Agerpres.

Maternitatea şi spitalul pediatric, situate în aceeaşi clădire din Mariupol, au fost bombardate săptămâna trecută, când au murit trei persoane, între care şi un copil.

Consulul grec la Mariupol, Manolis Androulakis, care acum câteva zile era încă ascuns într-un subsol din oraş, a fost evacuat la începutul săptămânii spre Republica Moldova.

„Fiecare zi care trece devine tot mai periculoasă. Centrul oraşului Mariupol a fost distrus, un spital pediatric, un teatru, o bibliotecă au fost vizate. Nu mai este nimic în picioare!”, a declarat el la postul grec de televiziune OpenTv.

Cu o populaţie de 100.000 de persoane, comunitatea etnicilor greci din Mariupol a înregistrat cel puţin 10 morţi de la începutul războiului. 

 


Oncolog