Vaccinarea împotriva COVID-19 devine obligatorie în Grecia, pentru îngrijitorii din căminele de bătrâni şi personalul sanitar din centrele publice şi private, a anunţat premierul elen Kyriakos Mitsotakis.


Anunţul vine în contextul în care cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 continuă să crească în Grecia, informează agenţiile EFE şi Reuters, preluate de Agerpres.

Personalul din căminele de bătrâni care nu s-a vaccinat până în prezent va trebui să o facă imediat sau va fi suspendat începând cu data de 16 august, în timp ce personalul sanitar urmează să fie vaccinat începând cu data de 1 septembrie.

Şeful guvernului de la Atena a subliniat că doar persoanele vaccinate pot beneficia de deschiderea industriei hoteliere şi de cea a ospitalităţii, într-un efort al autorităţilor de a obţine imunitatea de grup până în toamnă.

Mitsotakis a anunţat de asemenea noi restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Astfel, doar cetăţenii vaccinaţi vor avea acces în spaţiile interioare -  baruri, cinematografe sau teatre.

 

Pediatru