Cu o experienţă de 20 de ani în cadrul GSK, Dana Constantinescu va conduce echipa de management a GSK România cu obiectivul de a creşte accesul pacienţilor din România la medicamentele şi vaccinurile sale inovatoare, de a continua dezvoltarea business-ului responsabil din punct de vedere etic şi social şi de a alinia strategia locală cu cea a grupului GSK. Ea preia de la 1 aprilie 2018 rolul de Director General al diviziei de produse farmaceutice în România, fiind promovată din poziţia de Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director.

În ultimul an, Dana a coordonat activităţile de Corporate Affairs, Market Access, Public Health şi PR & Comunicare, precum şi echipa de vaccinuri. În plus, a fost responsabilă de elaborarea strategiei pentru îmbunătăţirea accesului pacienţilor la medicamentele GSK, precum şi de coordonarea şi implementarea strategiei privind relaţionarea cu partenerii externi la nivelul autorităţilor şi a asociaţiilor profesionale din care GSK face parte.

Numirea Danei vine în contextul strategiei GSK de promovare şi dezvoltare a oamenilor din organizaţie, prin susţinerea şi implementarea unei culturi axate pe performanţă. Unul dintre principalele obiective ale GSK este de a dezvolta şi recunoaşte talentele locale prin promovarea în roluri de top management a oamenilor crescuţi intern în cadrul companiei, aceştia fiind încurajaţi să înţeleagă toate aspectele specifice business-ului GSK. Până în prezent, 32 de români din GSK România au fost avansaţi în funcţii regionale sau la nivel de grup în cadrul GSK Global, compania punând accentul pe dezvoltarea personală bazată pe atingerea celor mai înalte standarde etice şi de performanţă.

Absolventă a Universităţii de Medicină şi Stomatologie “Carol Davila” din Bucureşti, Dana are experienţă  atât în domeniul medical, ca medic, cât şi în industria farmaceutică. S-a alăturat echipei GSK în 1999, ca Reprezentant Medical, fiind apoi numită Medical Advisor, cu responsabilităţi pentru branduri cheie, precum Seretide. De-a lungul carierei, Dana a ocupat funcţia de Medical Affairs Manager, Medical & Regulatory Director, Business Unit Director pentru divizia Specialty Care (francizele de Respirator, Urologie, Oncologie şi HIV), Therapy Area Lead Respiratory şi Corporate Affairs, Communication and Vaccines Director, începând din februarie 2017.

„Sunt onorată şi preiau noul rol cu emoţie şi entuziasm. Este o provocare căreia sunt pregătită să îi fac faţă şi care îmi va permite să contribui în continuare la îndeplinirea misiunii GSK de a ajuta oamenii să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult. Împreună cu echipa din România, voi continua să îmi dedic experienţa şi cunoştiinţele pentru a asigura sustenabilitatea business-ului şi a ne menţine în topul celor mai inovatoare, performante şi transparente companii farmaceutice din România. ” – Dana Constantinescu, Director General GSK România