Guvernul dă undă verde la angajarea de medici şi asistenţi medicali în şcoli, în încercarea de a controla mai bine răspândirea coronavirusului în ţara noastră, informează HotNews.ro. Decizia vine după ani buni, în care asistenţa medicală a fost inexistentă în multe unităţi de învăţământ din România.


„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) al Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pe durata stării de alertă se pot desfăşura şi concursurile pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante pentru posturile nedidactice, precum şi pentru posturile vacante de asistenţi medicali comunitari, asistenţi medicali şi medici din unităţile de învăţământ”, prevede un proiect de modificare şi completare a Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri.

Multe unităţi de învăţământ din România au fost, în ultimii ani, în imposibilitatea de a oferi asistenţă medicală, din cauza deficitului de medici şi asistenţi medicali.