Cea de-a 5-a ediţie a Hackathon4Health, organizată de Johnson & Johnson România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD), prin Centrul de Inovaţie şi e-Health, şi cu cu Asociaţia Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, caută soluţii digitale novatoare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor.


Evenimentul are loc între 22 şi 24 octombrie şi se organizează în format digital, se arată într-un comunicat.

Hackathon4Health e o iniţiativă a companiei Johnson & Johnson România din anul 2017. Reuneşte experţi din diferite sectoare, profesionişti în domeniul sănătăţii, reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri, ai autorităţilor, furnizori de servicii medicale şi spitaliceşti, experţi tehnici şi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, studenţi la medicină şi la alte specializări -  participanţi care vor dezvolta soluţii digitale novatoare în decursul zilelor de concurs, în jurul temelor propuse.

La această ediţie, temele sunt:

  • Prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, imunologie şi scleroză multiplă;
  • Sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii;
  • Dispozitive medicale ale viitorului;
  • Managementul şi urmărirea pacientului de la diagnostic şi tratament în timpul şi după pandemia COVID-19.

Inovaţiile dezvoltate în cadrul evenimentului au rolul de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor din România şi la dezvoltarea ecosistemului digital naţional în domeniul sănătăţii, se subliniază în comunicat.

„În fiecare an, participanţii selectaţi care dau curs invitaţiei noastre împărtăşesc ideile, energia şi perspectivele lor , animaţi de pasiunea lor pentru tehnologie. Soluţiile digitale dezvoltate în primele patru ediţii sunt un motor important pentru transformarea digitală a sănătăţii în România şi în Europa”, a declarat Sévan Kaloustian, Managing Director Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson în România.

„Cu fiecare ediţie ne lăsăm inspiraţi şi îi redescoperim pe studenţi şi participanţi, în timp ce privim cum se conturează tendinţele medicinei de mâine”, a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga.

Pe durata desfăşurării hackathonului, participanţii vor lucra în grupuri şi vor beneficia de ajutorul şi coordonarea unor mentori, experţi şi profesionişti din domeniul sănătăţii, academic, antreprenorial, IT&C, membrii ai asociaţiilor de pacienţi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor. Titţi aceştia îi vor ajuta pe participanţi să îşi dezvolte ideile, ca să poate fi puse în practică.

În ultima zi, echipele îşi vor prezenta proiectele în faţa juriului, trei urmând a fi desemnate câştigătoare.

Anul acesta, compania Johnson & Johnson va oferi o finanţare în valoare de 10.000 de dolari fiecărei dintre trei echipe câştigătoare, pentru implementarea soluţiei dezvoltate.

De asemenea, echipele vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului lor pe o perioadă de 6 luni, sub tutela companiei şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti (UMFCD), prin Centrul de Inovaţie şi e-Health.

Inovaţiile din ediţiile anterioare au fost deja lansate spre utilizare sau sunt într-o fază avansată de implementare, se mai arată în comunicat.

Înscrierile au loc până la data de 20 octombrie 2021, pe site-ul evenimentului.



ORL