În Parlament a început demersul de schimbare a taxei clawback, anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor. El a adăugat că este în interesul tuturor ca preţul final să fie ţinut sub control, mai ales la medicamentele generice.


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres, a spus că va susţine întotdeauna fabricile de medicamente generice din România.

„Împreună cu colegii mei din Parlament am început acest demers de a schimba taxa clawback. (...) Cred că e în interesul nostru şi al Ministerului Sănătăţii să încercăm să ţinem sub control preţul final, mai ales la medicamentele mai ieftine, la medicamentele generice. Un pas foarte mare s-a făcut. Niciodată nu este suficient pentru a echilibra piaţa (...), mai ales că ne adresăm unor categorii sociale mai vulnerabile, care nu îşi permit medicamente inovative, medicamente mai scumpe. Împreună ar trebui să ne aşezăm la masă, printr-un efort comun atât de la producător, cât şi pe lanţul de distribuţie, să încercăm să ţinem sub control atât efortul Casei de Sănătate, cât şi preţul la medicamente”, a subliniat Ciolacu.

 

 

Oncolog