În România au fost emise până în acest moment peste un milion de certificate digitale, a anunţat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a mai precizat că timpul de aşteptare pentru eliberarea documentului este „extrem de mic”.


Peste 1 milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare, a scris vicepreşedintele CNCAV, pe pagina sa de Facebook.

„Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate ţările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcţionat zi şi noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare, timpul de aşteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a scris Baciu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat a mai spus că a primit o veste bună din partea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB): pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport. Aşadar, cei care vin din ţările aflate pe lista galbenă şi aterizează pe aeroportul Henri Coandă pot utiliza fluxul verde, care înseamnă mai puţin timp de aşteptare.

Andrei Baciu îi sfătuieşte pe cei care au întâmpinat probleme în eliberarea certificatului digital să apeleze Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

 

Alergologia