Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali organizează un eveniment de admitere pe loc la programul de licenţă, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Coventry din Marea Britanie.


În data de 14 iulie 2021, toţi cei interesaţi să urmeze o carieră medicală sunt aşteptaţi la Spot Admission, se arată într-un comunicat. Conceput astfel încât să simplifice procesul de admitere, Spot Admission este un eveniment de admitere bazat pe un interviu, la finalul căruia candidaţii care au obţinut cel puţin 7,50 la examenul de Bacalaureat şi care deţin cunoştinţe avansate de limba engleză (minim nivel B2) vor şti dacă au fost sau nu admişi la facultate.

În parteneriat cu Universitatea Coventry din Marea Britanie, Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali oferă acces la un program de licenţă de 3 ani, cu specializarea de asistent medical generalist.

„Programa de studii şi diploma emisă la finalul facultăţii sunt identice cu cele ale unui student care studiază în Marea Britanie, însă, foarte important, costurile de şcolarizare sunt la mai puţin de jumătate. În plus, dacă situaţia şi performanţa academică o permit, studentul poate avea costuri zero pe întreaga durată a şcolii”, spune Dan Cârciumaru, manager Programe Educaţionale la Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali.

Studenţii admişi beneficiază de îndrumarea profesorilor de la Universitatea Coventry, care a obţinut Gold Standard în 2019 în învăţare şi predare şi a cărei facultate de asistenţi medicali şi moaşe este considerată a treia din Marea Britanie.

Academia Europeană pentru Asistenţi Medicali beneficiază de un campus propriu, construit sub forma unui minispital dotat cu echipamente high-tech, care permit replicarea diferitelor scenarii clinice: manechine umanoide robotice de ultimă generaţie care pot simula orice simptom sau condiţie medicală supusă studiului, de la dilatarea anormală a pupilelor, până la stopul cardio-respirator. Manechinele sunt dotate cu circuite interne de lichide, fapt ce permite simularea recoltării de probe biologice. În timpul examenelor practice, manechinele-simulatoare sunt controlate de profesori de la distanţă, din camere de examinare şi observare, conform temelor propuse. În plus, studiul clasic al anatomiei este ajutat de utilizarea ochelarilor AR, care permit observarea sistemelor corpului uman cu ajutorul hologramelor de înaltă definiţie.

„Prin programele noastre educaţionale, studenţii beneficiază de o formare practică riguroasă, într-un centru de simulare ultra-modern, dotat cu simulatoare de ultimă generaţie. De asemenea, au în permanenţă acces la know-how-ul asistenţilor seniori din Reţeaua Regina Maria, precum şi al profesorilor de la Universitatea Coventry, bucurându-se astfel de o experienţă de învăţare unică. La finalul ciclului de studiu, absolvenţii noştri vor avea siguranţa unui loc de muncă în Reţeaua de sănătate Regina Maria şi o diplomă de licenţă recunoscută internaţional”, a declarat George Radoicovici, decanul Academiei Europene pentru Asistenţi Medicali.

 

ORL