Comisia de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Timiş a recepţionat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare şi elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Institutul Regional de Oncologie Timişoara”.


Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important, care urmează să fie continuat prin demararea etapelor de proiectare şi execuţie a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică, se arată pe pagina de Facebook a Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Variantă aleasă a fost cea de consolidare şi remodelare a clădirii existente, incluzând şi o extindere a acesteia. Spitalul va avea un total de 384 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă şi 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular şi afereză celule stem, ajungând la un total de 524 paturi.

„Institutul de Oncologie Timişoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelenţă în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune şi va adăposti un important sector de cercetare şi inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienţilor acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat”, se mai arată în postarea DSP Timiş.

Înainte de pandemie, în judeţul Timiş erau luaţi în evidenţă în jur de 15.000 de bolnavi de cancer, cu 2.300 de noi cazuri noi anual, informează Agerpres. În prezent, secţiile de oncologie din sistemul public timişorean funcţionează în mai multe locuri improprii şi au o capacitate insuficientă, ele deservind pacienţi din toată zona de vest a ţării.

 



Oncolog