Conducerea Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara a confirmat că luni, 26 septembrie, a avut loc o percheziţie în biroul şefului Secţiei de Chirurgie Cardiovasculară, Marinică Gaşpar. Acţiunea s-a realizat în baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş.


Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită, arată un comunicat al IBCV Timişoara, remis Agerpres.

Conducerea IBCV Timişoara menţionează că se pronunţă ferm împotriva oricărei forme de infracţiune sau corupţie şi susţine permanent şi necondiţionat orice demers al instituţiilor abilitate ale statului ce vizează derapaje, ilegalităţi, nereguli referitoare la activitatea instituţiei.

„În baza unui mandat emis de Secţia penală a Tribunalului Timiş către Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, am fost informaţi despre începerea percheziţiei biroului domnului profesor universitar doctor Marinică Gaşpar, şef secţie chirurgie cardiovasculară, aflat în incinta Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) Timişoara. Percheziţia a avut ca obiect identificarea mijloacelor materiale ce fac obiectul infracţiunii de luare de mită”, se precizează în comunicatul IBCV Timişoara.

De asemenea, se mai subliniază că instituţia este deschisă oricăror solicitări adresate nouă din partea instituţiilor statului român pentru identificarea şi combaterea oricărei forme de acţiuni ilegale.

„IBCV Timişoara îşi va continua misiunea de a se îngriji de sănătatea cetăţenilor şi de a se dedica permanent salvării vieţii pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, aşa cum face de aproape 30 de ani”, se mai arată în comunicat.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru Agerpres, că organizarea acestui flagrant pentru luare de mită l-a vizat pe medicul Marian Gaşpar, care este unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi cardiologi din Timişoara, el aflându-se la conducerea Secţiei de Chirurgie Cardiacă de aproape 20 de ani.





Psihiatru (2)