Intas Pharmaceuticals finalizeaza achizitia Actavis din Marea Britanie si Irlanda de la Teva Intas Pharmaceuticals Ltd. (“Intas”), prin intermediul subsidiarei sale Accord Healthcare Ltd. (“Accord”), a anunțat încheierea procesului de achiziție a Actavis UK Ltd. & Actavis Ireland Ltd. (“Actavis UK & Ireland”) de la Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (“Teva”), pentru care va plăti 603 milioane lire sterline în numerar.

Tranzacția face parte din cerințele anti-trust impuse de către Comisia Europeană pentru finalizarea achiziției de către Teva a businessului de generice al companiei Allergan. În urma acestei achiziții, Accord își întărește prezența pe piețele de retail din Marea Britanie și Irlanda,devenind astfel unul dintre liderii industriei la nivel european, în timp ce Intas se numără printre cei 20 de lideri globali ai industriei de medicamente generice. Alături de Actavis UK și Actavis Irlanda, Accord poate beneficia la maxim de noi oportunitati, obținând acces extins la segmentele de piața de retail și de spitale din Marea Britanie și Irlanda, ceea ce îi va consolida poziția deja puternică pe care o deține pe piață. Combinarea acestor două entități care înregistrează în prezent rezultate de business excelente face posibilă exinderea operațiunilor Accord ca și producător de medicamente prin alăturarea unității de producție Barnstaple certificate GMP și deținute în prezent de Actavis. Astfel, va rezulta o cifra anuală a veniturilor combinate la nivel de regiune de peste jumătate de miliard de euro și un număr de peste 1000 de angajați. “Finalizarea aceastei tranzacții reprezintă o oportunitate importantă de creștere pentru noi și demonstrează angajamentul Intas de a se devzolta în continuare la nivel european”, a declarat Binish Chudgar, Vice Presedinte și Managing Director al Intas.

“Alăturarea acestor două companii arată dorința noastră clară de a continua parcursul unui business de success la nivel european, parcurs început acum mai bine de un deceniu. Suntem o companie lider in industria de generice din Marea Britanie și avem un plan foarte clar de extindere și dezvoltare a unității Barnstaple și a echipei Actavis. Prin intermediul subsidiarei noastre, Accord Healthcare, dorim să spunem Bun Venit echipei Actavis în cadrul familiei Intas și vom face tot ce este posibil pentru a asigura integrarea cat mai rapida a celor două businessuri”, a adăugat Chudgar.

James Burt, Vice-președinte Executiv Europa & MENA în cadrul Accord declară, la rândul său: “ ‘Creștem Împreună’ este sloganul cu care pornim la drum împreună cu Actavis, pentru a transforma în realitate viziunea noastră comună, aceea de a le oferi cienților din întreaga Europă un portofoliu de soluții integrate cuprinzând medicamente eficiente și accesibile.”

Sara Vincent, Vicepreședinte Senior al Actavis pentru UK și Irlanda declară la rândul său: “Suntem entuziasmați să ne alăturăm familiei Intas/Accord. Este o oportunitate fantastică să ne dezvoltăm plecând de la punctele tari ale ambelor organizații și așteptăm cu nerăbdare să putem fructifica aceste oportunități de creștere viitoare”.

Această tranzacție întărește angajamentul Accord față de industria producătoare din Marea Britanie, după ce a finalizat recent o altă investiție semnificativă în redeschiderea unei facilități din Newcastle. Unitatea de producție Barnstaple va deveni una dintre cele patru unități de producție și testare ale Accord din Marea Britanie, asigurând Companiei una dintre cele mai extinse rețele de aprovizionare, care va deservi farmaciile, spitalele și distribuitorii din Marea Britanie, Irlanda și Europa.

Accord Healthcare SRL vizează extinderea portofoliului de produse și consolidarea poziției pe piața de Oncologie din România. Accord Healthcare SRL este divizia din România a companiei Accord Healthcare, parte a Grupului Intas, una dintre cele mai puternice companii private din India, cu o cifră de afaceri anuală de peste un miliard de dolari.Compania este prezentă pe piața din România de la începutul anului 2016 și, în prezent, activează în principal pe segmentele Oncologie și Hematologie.
Unul dntre obiectivele Companiei pentru România este să devină unul dintre furnizorii preferați de către spitalele și farmaciile din țară, iar premisele cu care Accord pleacă la acest drum sunt dintre cele mai bune. Compania aduce pe piața din România produse care au câștigat încrederea pacienților, medicilor și farmaciștilor din toată lumea, iar în centrul acțiunilor de business se află de fiecare dată grija acordată sănătății pacienților și extinderii accesului acestora la medicamente eficiente și de calitate.

“În prezent, compania Accord înregistrază rezultate foarte bune la nivelul Europei, unde deținem, pentru toate moleculele pe care le comercializăm, o cotă de piață de circa 30%. Având aceste premise foarte puternice, putem spune că obiectivul nostru este să ajungem în următorii 3-5 ani și în România la cifre similare”, a declarat Daniel Bran, Directorul General al Accord în România.