Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigaţiilor imagistice cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş. Aceasta înseamnă că investigaţiile imagistice sunt gratuite pentru pacienţii care au trimitere de la medicul specialist.


„Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş”, spune ş.l. dr Diana Manolescu, director medical al Spitalului „Dr. Victor Babeş” Timişoara, după cum arată o postare pe pagina de Facebook a instituţiei medicale. „Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienţii care ni se adresează pot efectua investigaţii fără să achite vreun ban”.

Este necesară însă o programare telefonică, iar pacientul trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist.

„În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar şi RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigaţii suplimentare, dacă este cazul”, mai arată dr. Diana Manolescu.

„Până acum, puteam să facem asemenea investigaţii gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară”, spune prof dr.Cristian Oancea, managerul medical al spitalului. „Încheierea contractului cu CJAS Timiş ne permite să realizăm astfel de examinări şi celor care vin la noi în Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiş. De asemenea, Computerul Tomograf şi-a arătat eficienţa, dar şi performanţa în ultimul an, cand am realizat peste 10.000 de investigaţii persoanelor infectate cu COVID-19. Când am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babeş, am decis să extindem partea de imagistică. Am reuşit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziţionat şi pus în funcţiune aparatul care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful şi, sperăm, până la finele acestui an, să avem şi primul PET-CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României”.

Investigaţiile RMN şi CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00. Pacientul trebuie să aibă asupra sa, pe lângă trimiterea de la medicul specialist, cardul de sănătate şi un document de identitate, se mai arată în postarea reprezentanţilor spitalului.

 

Oncolog