În mai, Israelul ar putea începe vaccinarea copiilor de 12-15 ani, au declarat oficiali din domeniul sănătăţii. Anunţul vine după ce laboratoarele Pfizer şi BioNTech au arătat că vaccinul lor este 100% eficient pe acest segment de vârstă.


Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobată în Israel şi în alte ţări pentru a fi administrat persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Un studiu realizat în condiţii reale, pe 1,2 milioane de persoane, în Israel - unde mai mult de jumătate din populaţia de 9,2 milioane de locuitori a primit două doze de ser - , a arătat că vaccinul este eficient în proporţie de 94%, relatează agenţia AFP, preluată de Agerpres.

Recentele studii clinice americane, la care au participat copii de 12-15 ani imunizaţi cu vaccinul Pfizer/BioNTech, au demonstrat o eficacitate de 100% şi un răspuns robust de anticorpi.

Copiii fac mai rar forme grave ale bolii, iar cei sub 10 ani transmit virusul într-o măsură mai mică. Cu toate acestea, arată Hezi Levy, oficial din ministerul israelian al Sănătăţii, s-a constatat o creştere a numărului de copii spitalizaţi - unii iniţial fără simptome, dar care au suferit apoi complicaţii.

Levy a estimat că vaccinarea copiilor cu vârste 12-15 ani ar putea începe în luna mai.

Israelul a înregistrat 6.214 de decese asociate COVID-19, dintr-un total de 833.281 de îmbolnăviri.

 

Pediatru