Israelul a renunţat să mai ceară populaţiei să prezinte documente care să dovedească statutul privind vaccinarea, în ciuda înregistrării unui număr mare de pacienţi cu forme severe de COVID-19.


De luni, 7 februarie, israelienii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând permisul verde doar când participă la evenimente de amploare, cum este cazul nunţilor, informează dpa, preluată de Agerpres.

Practic, oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui test negativ.

Schimbarea regulilor înseamnă de asemenea că, la ieşirea din Israel, persoanele care nu sunt vaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Relaxarea intervine în ciuda faptului că peste 1.200 de persoane spitalizate cu COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, într-o ţară cu 9,4 milioane de locuitori, subliniază dpa.

Potrivit Ministerului israelian al Sănătăţii, 1.255 de pacienţi au făcut forme grave ale bolii.

Valul infectărilor cu tulpina Omicron a virusului a atins vârul acum două săptămâni. Duminică, 6 februarie, au fost raportate 33.394 de noi cazuri.


Alergologia