Din data de 6 august, Italia introduce obligativitatea certificatului COVID-19 care atestă vaccinarea, pentru ca persoanele de peste 12 ani, care au primit cel puţin o doză de vaccin, să aibă acces în spaţii închise sau aglomerate, cum ar fi restaurantele, cinematografele şi sălile de gimnastică.


Totuşi, după discuţii în contradictoriu în sânul coaliţiei de guvernare, permisul nu va fi necesar pentru accesul în mijloacele de transport în comun, relatează BBC.

Obligativitatea vine în condiţiile în care rata infectării în Italia creşte, din cauza variantei Delta a coronavirusului. Numărul de cazuri s-a dublat în cursul săptămânii trecute, cu peste 5.000 de infectări raportate joi.

Aproape jumătate dintre italieni au primit schema completă de vaccinare, dar vacanţa de vară i-a făcut pe unii să nu-şi respecte programarea, în vederea imunizării, arată BBC.

Primul ministru italian, Mario Draghi, i-a acuzat pe politicienii de dreapta de a fi descurajat tinerii să se imunizeze.

În schimb, în Franţa, Adunarea Naţională (camera inferioară a Parlamentului) a respins propunerea guvernului, privind necesitatea unui permis sanitar la pacienţii non-urgenţi sau la vizitatori, în instituţiile de sănătate şi de îngrijire. Dezbaterea va fi însă reluată, arată BMFTV.


Psihiatru (2)