Guvernul italian a decis să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani, pentru a încetini rata de infectare cu SARS-CoV-2 şi a-i determina pe cetăţeni să se vaccineze.


Decretul-lege impune obligaţia de vaccinare pentru persoanele peste 50 de ani care nu lucrează şi deţinerea unui certificat de vaccinare pentru toţi cei peste 50 de ani care lucrează, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Intervenim în special la grupele de vârstă care au cel mai mare risc de a fi internate, pentru a reduce presiunea asupra spitalelor şi pentru a salva vieţi”, a explicat premierul Mario Draghi, în cadrul şedinţei de guvern în care a fost adoptată această măsură,

Italia are 59 de milioane de locuitori, dintre care 28 de milioane de peste 50 de ani, potrivit Institutului naţional de statistică. Certificatul de vaccinare este deja necesar pentru anumite categorii profesionale, precum personalul sanitar, din învăţământ şi pentru forţele de ordine.

Confruntată cu o recrudescenţă puternică a infectărilor cauzate de varianta Omicron, Peninsula a înregistrat în ultimele zile un număr sporit de cazuri pozitive.

 

Oncolog