Jardiance (substanța activă empagliflozin) reduce riscul relativ de deces de etiologie cardiovasculară cu 38% în plus față de standardul terapeutic la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 și cu boală cardiovasculară diagnosticată.

Studiul clinic, efectuat pe 7200 de pacienți, a fost prezentat în cadrul celei de-a 53-a Adunări Anuale a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (EASD - European Association for the Study of Diabetes), desfășurată între 11 și 15 septembrie în Lisabona.

Indiferent de controlul glicemiei la începutul studiului, participanții cărora le-a fost administrat Jardiance au prezentat un risc mai scăzut de deces de etiologie cardiovasculară în comparație cu grupul placebo. O reducere a deceselor datorate bolilor cardiovasculare a fost, de asemenea, observată atunci când Jardiance a fost adăugat pe lista medicamentelor antidiabetice de linia întâi și a doua, precum metformina sau sulfonilureea.

„Acum că avem o nouă opțiune pentru reducerea riscului de deces de etiologie cardiovasculară pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2, ne străduim să înțelegem mai bine dacă există diferențe în modul în care pacienții pot beneficia de acest lucru”, a declarat prof. Silvio Inzucchi, de la Secția de Endocrinologie a Facultăți de Medicină din Yale, SUA. „Aceste noi analize ale studiului clinic EMPA-REG OUTCOME au demonstrat că empagliflozin a redus riscul de deces de etiologie cardiovasculară la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 și cu o boală cardiovasculară instalată indiferent de nivelurile glicemiei la începutul studiului sau dacă empagliflozin a fost sau nu asociat unor tratamente frecvent utilizate pentru reducerea glicemiei.”

Aceste analize au arătat totodată că proporția pacienților cu evenimente adverse hipoglicemice a fost similară între grupurile placebo și Jardiance. Rezultatele studiului clinic, care a inclus 7200 de pacienți, au fost publicate pentru prima oară în New England Journal of Medicine în 2015.