Banca Naţională a României (BNR) lansează în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema „170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti”.


Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, iar preţul de vânzare este de 440 lei (fără TVA), inclusiv certificatul de autenticitate, informează Agerpres.

Potrivit băncii centrale, moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Reversul monedei redă portretul şi numele domnitorului Barbu Dimitrie Ştirbei, întemeietorul Şcolii Naţionale de Agricultură de la Pantelimon, precursoarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, precum şi clădirea vechii şcoli.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

De asemenea, monedele din argint cu tema 170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Sursă foto: bnr.ro

 

 

Practica Veterinara