Primăria municipiului Galaţi a inaugurat al treilea centru medical de permanenţă din oraş, valoarea investiţiei fiind de peste 1,3 milioane lei. Noul centru va asigura asistenţa medicală primară şi de urgenţă într-o zonă foarte populată a oraşului.


Potrivit unei informări făcute de primărie, noul centru medical din Cartierul Micro 20 a fost construit într-un fost punct termic unde au fost amenajate spaţii pentru sală de tratament, sală de aşteptare, cabinet de consultaţii, cameră gardă, grup sanitar şi vestiar.

S-au executat lucrări de reparaţii la faţadă, refacere a finisajelor interioare şi exterioare, de instalare a unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, reabilitare a instalaţiilor sanitare, iluminat, montare a centralei de termice, notează Agerpres. S-au asigurat şi dotările necesare.

Centrul de permanenţă va funcţiona de luni până vineri, între orele 15.00 - 8.00, şi non-stop în weekend şi în zilele de sărbători legale.

Primăria municipiului Galaţi a înfiinţat deja alte două centre medicale de permanenţă.

„Noul centru va asigura asistenţa medicală primară şi de urgenţă în această zonă a oraşului foarte populată. Pe de o parte venim mai aproape de gălăţeni în ce priveşte asigurarea serviciilor medicale, pe de altă parte degrevăm unităţile de primiri urgenţe. Deja cele două centre medicale de permanenţă pe care le-am înfiinţat în oraş sunt de un real sprijin, dovadă numărul mare de prezentări la acestea. În continuare ne dorim să înfiinţăm un al patrulea centru medical în Valea Oraşului. Sănătatea este o prioritate şi vom continua investiţiile în acest domeniu”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

 




ORL