Știri

Lansarea proiectului „YOUNG WORK – Stagii de practică, pregătire profesională şi acces la piaţa muncii pentru studenţi”

03 Decembrie 2024
Știri
03 Decembrie 2024

Lansarea proiectului „YOUNG WORK – Stagii de practică, pregătire profesională şi acces la piaţa muncii pentru studenţi”

Comunicatul integral poate fi descărcat în format PDF la acest link: Comunicat PDF
 

Decembrie 2024

 

LANSAREA PROIECTULUI CU TITLUL

„YOUNG WORK – Stagii de practică, pregătire profesională şi acces la piaţa muncii pentru studenţi”

 

MEDICHUB MEDIA S.R.L. lansează proiectul „YOUNG WORK – Stagii de practică, pregătire profesională şi acces la piaţa muncii pentru studenţi”, cod SMIS: 316899, contract de finanţare nr. G2024 – 72804 / 24.10.2024. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 24 luni, respectiv 01.11.2024 - 31.10.2026 şi îşi propune să ofere o soluţie prin facilitarea accesului studenţilor la stagii de practică şi programe de formare care să le permită să dobândească experienţă practică directă, dezvoltarea competenţelor de comunicare, rezolvare a problemelor, gândire critică, antreprenoriat, competente verzi şi digitale etc., esenţiale pentru creşterea şanselor de angajare.

Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European+, prin Programul Educaţie şi Ocupare, Prioritate P7. Creşterea calităţii ofertei de educaţie şi formare profesională pentru asigurarea echităţii sistemului şi o mai bună adaptare la dinamica pieţei muncii şi la provocările inovării şi progresului tehnologic, Obiectiv specific ESO4.5_Îmbunătăţirea calităţii, a caracterului incluziv, a eficacităţii şi a relevanţei sistemelor de educaţie şi formare pentru piaţa muncii, inclusiv prin validarea învăţării nonformale şi informale, pentru a sprijini dobândirea de competenţe-cheie, inclusiv de competenţe de antreprenoriat şi digitale, precum şi prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală şi a sistemelor de ucenicie, Cod apel PEO/71/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49

Valoarea totală a proiectului este de 4.782.983,23 lei, din care finanţarea nerambursabilă totală este  4.543.786,14  lei, echivalentă cu 95% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Grupul ţintă al proiectului este format din 252 studenţi (ISCED 6-8, nivel de calificare 6 şi 7) cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani şi domiciliul într-o regiune mai puţin dezvoltată a României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord Vest şi Centru), în mediul rural sau urban, înmatriculaţi în universităţi acreditate, publice sau private.

Obiectivul general al proiectului este “Îmbunătăţirea relevanţei sistemului de educaţie şi formare profesională pentru 252 de studenţi cu reşedinţă în regiuni mai puţin dezvoltate ale României, în vederea facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii şi a adaptării facile atât la dinamica acesteia, cât şi la evoluţia rapidă a tehnologiilor şi proceselor de lucru”.

Acest obiectiv se concentrează pe crearea unui mediu educaţional adaptat nevoilor actuale ale pieţei muncii, facilitând astfel creşterea şanselor de inserţie profesională a studenţilor. Prin oferirea oportunităţii de a aplica cunoştinţele şi abilităţile dobândite în cadrul programului de studii într-un mediu real de lucru, studenţii vor beneficia de o experienţă practică valoroasă. Proiectul vizează consolidarea parteneriatelor şi colaborarea strânsă între instituţiile academice şi sectorul privat, asigurând astfel că programele de studii sunt actualizate şi relevante pentru cerinţele pieţei muncii.

Pentru a atinge acest obiectiv general, proiectul le oferă studenţilor oportunităţi de formare practică prin stagii, precum şi şanse de dezvoltare a competenţelor cheie, promovând totodată un transfer eficient al cunoştinţelor între teorie şi practică. Astfel, au fost definite următoarele obiective specifice ale proiectului:

  • OS1: “Îmbunătăţirea competenţelor cheie, precum: competenţe antreprenoriale, tranziţie climatică, locuri de muncă verzi, economie circulară etc., pentru 252 studenţi din regiuni mai puţin dezvoltate, într-un interval de maximum 24 luni, în vederea facilitării accesului pe piaţa muncii.”
  • OS2: “Facilitarea inserţiei socio-profesionale pentru 252 studenţi cu reşedinţă în regiuni mai puţin dezvoltate prin organizarea de stagii de pregătire practică şi dezvoltarea unui parteneriat sustenabil între mediul economic şi cel academic.”
  • OS3: “Îmbunătăţirea nivelului de educaţie pentru 154 participanţi în urma finalizării stagiului de practică şi a programului de formare.”

 

Date de contact:
MEDICHUB MEDIA S.R.L.
Adresă sediu social: Bld. Tudor Vladimirescu nr. 22, Greengate Offices, etaj 11, sector 5, Bucureşti, România
E-mail: simona.melnic@medichub.ro
Telefon: 0722 321 025

 

Te-ar mai putea interesa
Comunicate de presă

Bucureşti: primul parteneriat local, într-un proiect european de diminuare a efectelor schimbărilor climatice

Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti, alături de Primăria Sectorului 4 şi de Business Development Group SRL, anunţă primul parteneriat local, într-un proiect european de accelerare a aplicării soluţiilor verzi bazate pe natură („Nature Based ...

Comunicate de presă

SCJU Târgu Mureş achiziţionează echipamente medicale performante, într-un proiect european de gestionare a pandemiei

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat că a achiziţionat echipamente medicale performante, într-un proiect european de gestionare a crizei COVID-19 în valoare de 44,2 milioane de lei....

Comunicate de presă

UMF „Iuliu Haţieganu”, partener în proiectul european NeurotechRI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, în calitate de membru fondator al Consorţiului Universităţilor Europene NeurotechEU, va coordona pachetul de lucru Open Science, Education and Innovation din cadrul proiec...