Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare va trece printr-un proces de modernizare accelerată în urma unor finanţări din PNRR şi fonduri guvernamentale, iar heliportul va fi mutat de la sol pe acoperişul clădirii, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş.


Preşedintele CJ, Ionel Bogdan, a vizitat unitatea medicală din municipiu şi a avut discuţii cu managerul spitalului, Alexandru Oros, informează Agerpres.

„Am discutat despre principalele investiţii pe care le vom demara pentru a dezvolta unitatea spitalicească, dar şi despre proiectele pe care deja le avem în implementare. Avem proiectul în valoare de 4 milioane de euro, a cărui finanţare a fost aprobată prin PNRR, pentru dotarea şi modernizarea ambulatoriului integrat la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Alte 8,4 milioane de euro sunt pentru proiectele privind dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale şi dotarea Secţiei de Terapie Intensivă Neonatală cu aparatură medicală de ultimă generaţie. De asemenea, la Spitalul Judeţean avem în implementare proiectul care prevede instalarea unui sistem de detectare a concentraţiei de oxigen şi modernizarea, extinderea infrastructurii electrice şi de fluide medicale”, a spus Ionel Bogdan.

Investiţiile preconizate la SJU Baia Mare prevăd şi construcţia unei noi clădiri, precum şi construcţia unui heliport pe acoperişul spitalului.

„Prin implementarea unui alt proiect major la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în valoare de 70 milioane de euro, vom realiza o clădire nouă, care va cuprinde un bloc operator nou, un laborator nou, o Unitate de Primiri Urgenţe nouă, o parcare subterană pentru maşinile celor care lucrează în această clădire şi un heliport deasupra clădirii”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Totodată, preşedintele CJ Maramureş a remarcat şi trecerea spitalului în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deţinută anterior.






Medic