În perioada 4-7 iunie, locuitorii din Cluj-Napoca şi din alte localităţi, care s-au vaccinat cu prima doză a serului Pfizer-BioNTech, vor primi rapelul la centrul amenajat în Sala Polivalentă BT Arena. Şi minorii de peste 12 ani se pot imuniza.


În cadrul evenimentului organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” se va putea administra şi prima doză de vaccin pentru tinerii cu vârsta de peste 12 ani, se arată într-un comunicat al Universităţii. Pentru rapel, aceştia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare în care se administrează vaccinul Pfizer-BioNTech. Minorii trebuie să fie însoţiţi de un părinte sau de tutorele legal, care va trebui să îşi exprime consimţământul.

Peste 350 de voluntari - medici, rezidenţi şi asistenţi din spitalele universitare clujene, precum şi cadre didactice şi studenţi ai UMF „Iuliu Haţieganu” - s-au oferit să participe la maraton.

Cele 10 de cabinete de vaccinare vor asigura un flux continuu, non-stop, pentru persoanele care vor veni să se imunizeze, începând de vineri, 4 iunie, ora 16.00 şi până luni, 7 iunie, ora 08.00. Doritorii trebuie să se prezinte la centrul de vaccinare doar cu actul de identitate.

„Prima ediţie a Maratonului Vaccinării s-a desfăşurat în condiţii excelente şi fără niciun efect secundar sever la cele aproape 4.000 de persoane vaccinate şi suntem convinşi că, şi de această dată, evenimentul va avea rezultate foarte bune”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universităţii din Cluj-Napoca.

Maratonul Vaccinării – Împreună pentru Cluj! este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituţia Prefectului Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcţia de Sănătate Publică Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Cluj şi spitalele universitare din Cluj-Napoca.

 

Medic