În perioada 28-30 mai, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), în parteneriat cu Primăria Capitalei şi Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) şi cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB), organizează Maratonul Vaccinării.


Din data de 28 mai, începând cu ora 8.00, doritorii vor putea să se imunizeze non-stop, până pe 30 mai, la ora 20.00. Maratonul se va desfăşura la sediul ANMCS din Splaiul Independenţei nr. 202 A, sector 6, Bucureşti.

Orice persoană poate veni să se vaccineze împotriva COVID-19, fără programare. Iniţiativa ANMCS, singura autoritate publică centrală de standardizare şi evaluare a serviciilor medicale, vine în susţinerea eforturilor depuse de Guvernul României pentru limitarea efectelor pandemiei.

„Cu speranţa că vom contribui împreună la depăşirea crizei şi întoarcerea la normalitate, vă aşteptăm la Maratonul Vaccinării”, a declarat Dr. Vlad-Teodor Berbecar, preşedintele ANMCS. În cadrul Maratonului Vaccinării se va administra serul Pfizer-BioNTech.

Pentru persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani, dar care doresc să se vaccineze, este necesar acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal.

Medicii şi asistenţii medicali care vor asigura, pe bază de voluntariat, buna desfăşurare a Maratonului Vaccinării, provin integral din spitalele şi cabinetele medicale şcolare administrate de ASSMB.

 

Psihiatru (2)