Mărţişoare dedicate diverselor profesii, în special cele cu motive medicale, pentru dentişti sau cardiologi, creaţii ale artistului plastic Rodica Milăşan din Târgu Mureş, au succes anul acesta de 1 martie.


Artistul Rodica Milăşan foloseşte lemn reciclat şi materiale ecologice pentru creaţiile sale pline de culoare, lucrate manual, arată ea pe site-ul dedicat.

„Venim în fiecare an cu noutăţi, cu modele diversificate, am sute de modele tradiţionale, vesele, colorate, care pot să bucure un copilaş, o mămică, o domnişoară, pe oricine la cumpără”, a declarat ea pentru Agerpres.

Anul acesta, a avut mare succes cu mărţişoarele profesionale – un dinte zâmbitor pentru stomatologi, o inimă pentru cardiologi.

„Pot să spun că acestea sunt succesul pe piaţă în acest an. Dar mai am şi alte modele de succes (...) Încerc să fac tot timpul ceva nou. Am câteva sute de modele, nu cred că voi sta să le număr vreodată (...) Mărţişorul se cumpără şi multă lume are ocazie cu această sărbătoare să facă un cadou, să aducă o bucurie celor pe care îi preţuieşte. Sunt broşe care pot fi folosite tot timpul anului”, a precizat Rodica Milăşan.

Artistul plastic a spus că, anul acesta, şi-a expus creaţiile la Târgul de Mărţişor de la Braşov, unde mulţi locmai alnici şi turişti i-au cerut să le explice metoda prin care sunt confecţionate.

„Nu este dificil de lucrat, dar necesită răbdare, sunt diferite esenţe de lemn, eu încerc să recilez lemnul, tei, plop, paltin, fac din tot ce găsesc abandonat şi îl transform. Creez un desen, apoi tai cu traforajul electric, îl şlefuiesc, îl lăcuiesc, durează câteva zile să iasă un produs finit, fiindcă sunt etape după care trebuie aşteptat. Am scos o serie de broşe-mărţişor pentru toată lumea, un avion de hârtie, bărcuţa pe care o făceam noi din hârtie, gărgăriţe haioase şi colorate, broscuţa verde, foarte veselă, delfini, biciclete, motociclete, fiind demult îmi cereau pasionaţii. Am reuşit să fac o motocicletă anul acesta, dar am şi cireşe, albinuţe - toate ne prevestesc primăvara, plus poveştile cu personaje din desenele animate”.

Toate figurinele aduc zâmbete pe chipul clienţilor – şi asta este exact intenţia artistei: „Vreau să transmit bucurie şi fericire”.

Sursă foto: fitehandmade.ro


 

Pediatru