Peste 180 milioane de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt puse la dispoziţia medicilor de familie pentru investiţii în cabinetele medicale, arată Ministerul Sănătăţii.


Într-un comunicat, reprezentanţii Ministerului arată că 3.000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiţii în renovarea şi dotarea cu echipamente medicale şi mobilier – spre exemplu, electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcţii vitale (frecvenţă cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie etc).

Pentru dotarea dorită, fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

Ghidul beneficiarului şi anexele aferente pentru investiţia în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistenţă medicală primară” din cadrul „Componentei 12 – Sănătate – Investiţia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti” sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii, la secţiunea „Apeluri PNRR Ministerul Sănătăţii – C12. Sănătate”, se subliniază în comunicat.

Dosarele de finanţare se vor depune pe platforma dedicată, începând cu data de 4 august, ora 10.00.

 

 

Pediatru