Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) din România transmite un mesaj de sprijin în contextul Zilei Mondiale a Diabetului – marcată în data de 14 noiembrie- către cei aproape două milioane de români care trăiesc cu diabet zaharat în România. De asemenea, SNMF anunţă demararea unui program online amplu de formare medicală continuă care să pregătească medicul de familie în abordarea integrată şi optimă a diabetului zaharat şi a complicaţiilor asociate.


„Noi, medicii de familie suntem alături de pacienţii cu diabet zaharat şi familiile lor pentru a-i ajuta să îşi continue viaţa controlând această boală, să prevină şi să trateze complicaţiile asociate deseori acesteia. Rolul medicului de familie este esenţial pentru un management corect al diabetului zaharat, noi fiind cei care prin recomandările noastre sprijinim şi îndrumăm pacienţii cu diabet zaharat pentru a avea o viaţă mai bună”, a declarat dr. Dina Mergeani, preşedintele SNMF.

Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică de dimensiuni epidemice, la nivelul întregii lumi, iar România, din păcate, nu este o excepţie. Statisticile arată că 1 din 10 adulţi din România are diabet zaharat de tip 2 , în timp ce 20%  din cazurile de diabet zaharat tip 2 din România nu au fost diagnosticate şi prezintă un risc mai mare de complicaţii (cardiovasculare, renale, oftalmologice), se arată într-un comunicat de presă al SNMF.

„Sprijinul pentru pacienţii noştri se arată prin fapte, nu vorbe, aşa încât pentru a ne putea îndeplini rolul  la cele mai înalte standarde profesionale este necesar ca noi înşine să evoluăm constant prin intermediul unor programe de formare medicală continuă. Anul acesta  SNMF, prin Grupul de Lucru Diabet, Nutriţie Boli Metabolice, a demarat un amplu program online de formare medicală continuă la care se pot înscrie medicii de familie care vor să aprofundeze tematica diabetului zaharat, aşa cum recomandă ghidurile internaţionale: în cadrul unui continuum cardio-reno-metabolic”, a spus dr. Daciana Toma, coordonator al Grupului de Lucru Diabet, Nutriţe, Boli Metabolice din cadrul SNMF.

„SNMF îşi propune, astfel, să asigure celor peste 11.000 de medici de familie platforma necesară de formare şi comunicare care să îi ajute pe aceştia să poată să îşi ducă nobila misiune la îndeplinire, în acord cu nevoile pacienţilor cu diabet zaharat din România. Suntem alături de pacienţii cu diabet zaharat din România şi familiile acestora, iar investiţia în pregătirea noastră continuă este menită să asigure că pacienţii români primesc cele mai bune recomandări medicale, cu o abordare personalizată, pentru a preveni şi trata această boală şi complicaţiile asociate la un nivel înalt de expertiză profesională”, se mai arată în comunicatul semnat de Biroul Executiv al SNMF.

https://aboutmedsonline.com https://insomniameds365.com