Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare şi medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, s-a vaccinat marţi dimineaţă împotriva COVID-19. Medicul a declarat că „ştiinţa a triumfat, este alături de noi, este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”.


Col. dr. Valeriu Gheorghiţă a afirmat că sosirea acestui vaccin a fost un moment aşteptat de multe luni de sistemul medical.

„Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical şi anume sosirea şi apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi, ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă, potrivit News.ro.

Medicul a precizat că doreşte ca, în perioada următoare, vaccinul COVID-19 să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de acesta.

„Sunt onorat şi în acelaşi timp sunt mândru că împreună cu colegii mei de la nivelul Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare la nivel naţional. Ne preocupă în mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinării în condiţii de siguranţă pentru fiecare persoană în parte care doreşte să se vaccineze. În imediata perioadă, ne dorim ca toate vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin, pentru că vaccinarea împotriva COVID-19 reprezintă măsura corectă medicală, sigură, eficientă şi rapidă prin care noi putem împreună şi doar împreună să revenim la normalitate”, a mai transmis coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare.

El a menţionat că este timpul să fie reduse consecinţele negative ale pandemiei, să fie limitate pierderile de vieţi omeneşti.

„Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor negative din această pandemie, cred că este timpul să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieţi omeneşti, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem, după atâtea luni de pandemie, mişcaţi de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere. Toate aceste sentimente sunt fireşti, suntem oameni cu toţii, dar sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara”, a mai declarat col. dr. Valeriu Gheorghiţă.

Medicul s-a vaccinat la ora 9.00, la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti.

De luni, a început activitatea de vaccinare în 90% din cele 370 de centre de vaccinare din România, conform estimărilor urmând să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

Ginecologia (1)