Ministrul Sănătăţii, dr. Nelu Tătaru, le transmite colegilor de breaslă un mesaj de mulţumire şi susţinere, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii sărbătorită, în fiecare an, în data de 7 aprilie: „Transmit un gând de apreciere şi încredere colegilor mei de breaslă, medicilor, asistenţilor medicali, infirmierilor pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale, precum şi pentru celelalte categorii de personal care lucrează în unităţile sanitare, serviciile de ambulanţă, direcţiile de sănătate publică”.

Medichub vă prezintă în continuare mesajul ministrului Sănătăţii, dr. Nelu Tătaru:

„Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece şi peste această provocare. Personalul din sistem a ştiut să se mobilizeze şi să îşi adune forţele atunci când a fost nevoie. Ştim să ne ne onorăm meseria!

Anul acesta, salutăm activitatea asistenţilor medicali şi moaşelor şi vreau să subliniez rolul vital pe care aceştia îl joacă în menţinerea sănătăţii cetăţenilor noştri, în special în acest timp.

Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienţii români trebuie să fie în centrul sistemului şi au dreptul la tratamente de ultimă generaţie la fel ca cele asigurate pacienţilor din Europa, iar cadrele medicale merită condiţii de lucru, similare cu cele asigurate în ţările dezvoltate ale lumii.

Facem eforturi constante pentru a atinge aceste deziderate, umăr la umăr - autorităţi şi societate.

La mulţi ani!

România are nevoie de noi!

Fiecare viaţă salvată contează!”