Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România va continua să se implice activ în promovarea şi susţinerea profesiei medicale veterinare, prin ridicarea nivelului ştiinţific şii dezvoltarea profesională continuă a membrilor săi, prin actualizarea şi perfecţionarea mijloacelor specifice de apărare a sănătăţii animalelor şi, implicit, a sănătăţii publice, prin colaborarea cu instituţiile de învăţământ, de cercetare şi cu serviciile sanitare veterinare, se arată în mesajul preşedintelui AGMVR.


Astăzi, se sărbăroreşte Ziua Naţională a Medicului Veterinar pentru al 29-lea an, celebrându-se 762 de ani de la apariţia primei Şcoli Veterinare din România şi 152 de ani de la constituirea Societăţii de Medicină Veterinară, se arată într-un comunicat al AGMVR, semnat de preşedintele acesteia, prof. univ. dr. Mario Codreanu.

„În această zi ne amintim cu respect şi admiraţie de activitatea şi acţiunile înaintaşilor noştri, reprezentanţi de marcă ai medicinei veterinare româneşti, de tradiţiile frumoase ale Societăţii de de Medicină Veterinară şi ale Asociaţiei Genrale a Medicilor Veterinari din România, apreciind munca, dăruirea şi meritele incontestabile ale multor generaţii – şi, în egală măsură, progresul şi realizările profesiei noastre”, se arată în mesaj.

„Medicii veterinari de astăzi, profesionişti de excepţie, care îşi desfăşoară activitatea ca funcţionari în instituţiile publice, medici veterinari cu liberă practică în unităţi de asistenţă medicală, cercetători, cadre didactice în institute de cercetare şi unităţi de învăţământ din ţară şi străinătate, prin responsabilităţile şi competenţele lor profesionale deţin un rol determinant în societatea românească, europeană şi mondială”, se adaugă.

Medicina românească trebuie să confirme în continuare renumele pe care şi l-a câştigat de-a lungul anilor, privind buna pregătire, cunoaşterea şi aplicaţia legislaţiei sanitare veterinare, dezvoltarea şi perfecţionare practicii medicale veterinare.

În acest sens, AGMVR va continua să se implice activ în promovarea şi susţinerea profesiei. „Trebuie să ţinem pasul cu tot ce apare nou în medicina veterinară – care are şi va avea un rol tot mai important şi mai complex în societatea, să fim uniţi şi încrezători în forţele noastre!”, se subliniază în mesaj.

„Şi, nu în ultimul rând, (...) vă invit să facem să renască spiritul de «Corp medical veterinar», pe care să-l susţinem şi să îl consolidăm prin fapte, cu onoare şi demnitate, cu toată priceperea şi capacitatea noastră. La mulţi ani!”, punctează, în mesajul său, prof. univ. dr. Mario Codreanu, preşedinte al Asociaţiei Generale a Medicilor Veterinari din România.

 




Practica Veterinara