Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a transmis, joi, într-un comunicat de presă, că „UMFCD a pierdut unul dintre cei mai preţioşi reprezentaţi ai comunităţii sale academice”, odată cu moartea reputatului profesor doctor Ovidiu Băjenaru.


Redăm mai jos mesajul transmis de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”:

„Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru, membru corespondent al Academiei Române, Preşedinte de Onoare al Societăţii de Neurologie din România, Directorul Departamentului de Neuroştiinţe Clinice al Universităţii noastre şi Şeful Disciplinei de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar din Bucureşti a fost creatorul unei şcoli moderne de neurologie, liderul neurologiei româneşti pentru mai bine de două decenii, căruia toţi neurologii din România îi datorează formarea.

Personalitate marcantă a neurologiei la nivel internaţional, Profesorul Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost un om luminat, a avut viziune, a creat, a muncit continuu, sacrificându-şi binele personal în folosul comunităţii academice şi al umanităţii.

Cadrele didactice şi studenţii Universităţii noastre aduc, cu respect profund şi dragoste, un ultim omagiu Profesorului Băjenaru şi sunt alături de familia îndurerată.”


Rector al U.M.F. „Carol Davila”,

Prof. Dr. Viorel Jinga

Preşedinte al Senatului U.M.F. „Carol Davila”,

Prof. Dr. Dragoş Vinereanu