La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat astăzi proiectul de Hotărâre privind acceptarea de către statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a unei donaţii de medicamente şi darea în administrare a acestora, în scopul repartizării către unităţile sanitare care tratează bolnavi COVID-19.


Prin acest act normativ, Ministerul Sănătăţii acceptă donaţia constând în 48.500 de cutii de favipiravirum, din partea societăţii Terapia S.A., se arată într-un comunicat. 

Ministerului Sănătăţii va repartiza gratuit acest medicament, în unităţile sanitare care tratează bolnavii COVID-19.

,,Apreciem gestul societăţii Terapia S.A care vine în sprijinul pacienţilor româniˮ, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii.

Luna aceasta, Ministerul Sănătăţii a reglementat eliberarea favipiravir în ambulatoriu, cu prescripţie medicală, prin farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor, conform recomandărilor specialiştilor din Comisia de specialitate de boli infecţioase.

Conform Protocolului naţional de tratament al bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2, se recomandă ca favipiravir să fie administrat pacienţilor COVID cu forme uşoare şi medii, în prima săptămână de boală.


Farmacist